top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverlianne steins

Midweekje Groningen

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2023

Groningen, een plek waar mijn man en ik niet heel vaak komen. Voor ons Zuid-Limburgers is het (helemaal) aan de andere kant van het land en dus best ver.

Goede reden om er een (mid)weekje heen te gaan!


Overnachten

Slapen in Wedde

Mijn man en ik verbleven een midweek in de Wedderheidehoeve. Ons hondje was gelukkig ook welkom!

Het gastenverblijf van Miranda en Klaas-Jan biedt veel warmte. Letterlijk, want er is een heerlijke houtkachel waar je je tijdens je verblijf lekker bij kunt warmen. Plof neer op de hoekbank (met schapenvachtje) of in de fauteuil met een boekje, de houtkachel aan, een kop thee erbij en ontspannen maar!

Er is een gezellige woonkamer met keukenblokje, zithoek (met houtkachel, had ik de houtkachel al genoemd?) en een grote eettafel, die ook heel geschikt is om spelletjes aan te doen, deze liggen al voor je klaar. Op de begane grond is er ook een klein badkamertje en een apart toilet.

De slaapkamer met tweepersoons bed vindt je boven. Op de vide staat een eenpersoonsbed.

Het weer was niet warm genoeg meer om in de tuin te zitten, maar je kunt wel genieten in de hottub, met uitzicht op veel groen, eekhoorns, vogeltjes en de huiskippen.

Bij warmere dagen mag je gebruik maken van de tuin en meerdere zitjes. De hottub sessie dien je van tevoren aan te vragen wegens het opstoken.

Voor je hond is er bij de ingang van het verblijf een laag omheind terrasje waar je viervoeter kan rondscharrelen of van de zon genieten. In de omgeving kun je goed wandelen ( met of zonder viervoeter), vraag Miranda en Klaas-Jan gerust naar tips.



In de omgeving

2 x Vesting bezoeken :

Bourtange is een plek waar je vast al eens van gehoord hebt. Zo niet, ook geen ramp, maar het is zeker een bezoekje waard!

In dit kleine plaatsje proef je de historie. Je kunt een kaartje kopen voor de verschillende kleine musea. Zo krijg je toegang tot o.a. de synagoge en Terra Morra. Natuurlijk kun je ook een rondje door dit leuke plaatsje maken, over de keitjes of over de vestingwal!

Er zijn ook verschillende horeca- en winkelgelegenheden.


Voormalig vestingdorp Oudeschans is een rustige plek waar je een fijne wandeling kunt maken in het groen, over de oude vesting en door het dorp.

Hier is het heerlijk rustig en geniet je van natuur en ruimte, maar ook zie je de historie van deze plek terug.

Bij het vestingmuseum kun je terecht om meer te weten te komen over de historie van dit plaatsje.




2x Museum doen:

Historie en architectuur

In een prachtig voormalig schoolgebouw in Veendam ligt het Veenkoloniaal museum.

Bij binnenkomst maak je kennis met de vaste collectie die de streek door de jaren heen laat zien. Erg mooi vormgegeven! Zo loop je bijvoorbeeld door een grot, een deel van een schip en een straatje met scheepswerf.

Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen. Tot en met 20 november kun je nog gaan kijken naar de modetentoonstelling 'van korset tot paillet'. Hier zie je mode door de eeuwen heen.

Welke kledingstukken herken jij van vroeger?

De ingang van het museum is in het Cultuurcentrum van Berensteyn.

Hier kun je ook een kopje koffie drinken in het grand cafe, een theatervoorstelling bezoeken of filmpje pakken!


Mooi in Westerwolde

In het MOW in Bellingwolde bezochten we de tentoonstelling 'de grote nostalgieshow', deze is nog te bezoeken tot 15 januari 2023. Een feest van herkenning voor allerlei leeftijden. Ook mag je dingen aanraken, dus extra leuk! Herken jij de geuren die in de flesjes zitten? En weet jij nog hoe een oude Nokia klinkt? Zet een plaatje op in de gezellige woonkamer en geniet!











Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze mooie provincie.

Kijk gerust eens op visitgroningen.nl


Veel plezier!


170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page